MEEM'64, Evolutie, Ideeën, Taal en Creativiteit

Gerard van de Schootbrugge (alias Gerard Espunt)

1549


Straattheaterfestival De Mooi Weer Spelen

Ik maakte van 1990 tot 2000 deel uit van een groep bevlogen liefhebbers van straattheater die de jaarlijkse Mooi Weer Spelen in Delft organiseerden. Centrale figuren waren de Delftse straattheaterartiest Ruut van Hooft, een van de initiatiefnemers in 1988, en Gertjan Oldeman voor 'het zware werk' lees iedereen tevreden stellen, zorgen dat alles op tijd klaar was en ook nog zorgen dat alles op tijd betaald werd. Zijn goede verstandhouding met de toenmalige burgemeester van Delft, Huib van Walsum, was daarbij onmisbaar.

In het bestuur moest ik zorgen voor de PR, de reclame en de communicatie in de breedste zin van het woord. Minstens zo leuk vond ik de ruimte die ik kreeg voor het genereren van ideeën. Mijn wat opgedroogde fantasieleven bloeide helemaal op in dat gekke Delftse subcultuurtje waarin het hele jaar door de sky the limit was, totdat het definitieve programma moest worden vastgesteld, mede op basis van de financiële en personele middelen. Dan implodeerden vrijwel alle mooie bellen die we het hele jaar hadden geblazen en waar we het hele jaar plezier aan hadden beleefd. Maar ook ieder jaar waren er een paar die de druk weerstonden. Magisch en vermakelijk.

 Andere 'goede bekenden' en onmisbare vrijwilligers waren: Marjolein Droog, Tom Hartman, Cees van Bokhoven, Betty van Bokhoven, Ellen Karreman, Andre Bus, Dick Holt, Guus Dewulf, Sylvia van de Berg, Kees van Kruining, Bernard-Jan Kahman, Martijn Lasthuizen, Paul Redeker, Rob de Roo, Linda van Veen, Dick Verhaar, Gabriël van Tiggelen, Marinus van de Marel, Tijn Noordebos en Umberto Giampaolo.

Van de op de linker balk aangegeven jaren heb ik in mijn zolderdozen nog wat wetenswaardigheden kunnen terugvinden. Ik houd me aanbevolen voor materiaal dat dit tijdsbeeld verder kan inkleuren.

In 1992 kreeg ik het verzoek om over de eerste vijf jaar van de Mooi Weer Spelen een korte impressie te schrijven: van 1988 t/m 1992. Hieronder het resultaat.


Bij gelegenheid van het eerste lustrum van de Mooi Weer Spelen verscheen in 1992 een korte impressie van de eerste vijf festivals. Klik hier voor de inhoud.