MEEM'64, Evolutie, Ideeën, Taal en Creativiteit

Gerard van de Schootbrugge (alias Gerard Espunt)

14 oktober 2012, Kinderboekenmarkt, Den Haag.


Op 14 oktober was ik op de Kinderboekenmarkt in het Atrium van het Haagse stadhuis waar een grote boekenmarkt werd gehouden als afsluiting van de Kinderboekenweek 2012. Met nog heel veel andere schrijvers en tekenaars van kinderboeken. Op de stand van De Vier Windstreken signeerde ik Zwerg. Ik was daar samen met Christien Boomsma, die al een aantal mooie jeugdboeken bij de Vier Windstreken heeft uitgegeven. Ga maar eens kijken op haar site.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit een erg leuk evenement vond. Het was gezellig druk en er was veel te zien en te beleven. Veel ouders met enthousiaste kinderen die van lezen houden. Er waren nogal wat buitenlandse activiteiten en dat paste natuurlijk helemaal in het thema: Hallo Wereld. In verschillend stands kwam ik boeken tegen met vreemde titels: in het Turks of het Armeens. Vaak vertalingen van Nederlandse kinderboeken. Zwerg in het Russisch, dat zou wat zijn!

Samen met Christien heb ik heel wat lezers en lezertjes ontvangen op onze stand. Ik had wat spullen bij me uit de steengroeve, zoals oeroude pootafdrukken, en die maakten grote indruk. Er zijn heel wat kinderen met een gesigneerd exemplaar van Zwerg onder hun arm weggegaan. Ik ben erg benieuwd wat ze van mijn boek vinden. Ik hoop dat ze het me een keer laten weten.