MEEM'64, Evolutie, Ideeën, Taal en Creativiteit

Gerard van de Schootbrugge (alias Gerard Espunt)

Manuscripta 2012.

Op zondag 2 september omstreeks 13.00 uur vezamelde zich bij restaurant Pacific op het evenemententerrein van de Westergasfabriek in Amsterdam een gemeleerd gezelschap. De fine de fleur van Valentine van de Lande's TenPages. Reden: een beetje aan de weg timmeren op Manuscripta 2012, de manifestatie waarmee het nieuwe boekenseizoen officieus van start gaat. 

Wij kregen een fraai t-shirt uitgereikt van Eva de Visser, de rechterhand van Valentine die binnen TenPages tot taak heeft uitgevers te vinden die bereid zijn een TP-boek dat alle 2000 aandelen heeft verkocht uit te geven.

Het TP-shirt droeg als opdruk: TenPages Schrijf(v)ijver
De opdruk werd beeldend ondersteund doordat alle betrokken auteurs een schepnet of een werphengel meedroegen, wat overigens ten koste ging van een ongestoorde rondgang op deze bibelebontse boekenberg. Maar het speelse karakter van dit initiatief bleef niet onopgemerkt en daar ging het uiteraard op de eerste plaats om. Zo had ik zelf het geluk om samen met Lenneke van der Burg, auteur van het succesvolle voorlichtingsboek voor studenten Bier, zweet en tranen gespot te worden door de fotograaf van het Boekblad. Zij schoot het plaatje dat hiernaast staat.