MEEM'64, Evolutie, Ideeën, Taal en Creativiteit

Gerard van de Schootbrugge (alias Gerard Espunt)

10066

TNO Zuidpolder, mensenwerk.
Cis Marring, lid Raad van Bestuur TNO, neemt met vreugde het boekje met de geschiedenis van het TNO Zuidpoldercomplex in Delft in ontvangst.

Het boekje 'TNO Zuidpolder, mensenwerk' beschrijft   de historie van dit TNO complex in Delft. Het huisvestte jarenlang   allerlei TNO-onderdelen. Er werkten gemiddeld 1300 mensen. Ik schreef   het boekje op verzoek van eTNOs, de vereniging van oud-TNO medewerkers. Op 6 november 2014 mocht ik het aanbieden aan Cis Marring, lid van de   Raad van Bestuur van TNO.            
            Bewoners van de Zuidpolder waren onder meer: het Houtinstituut TNO, het  Vezelinstituut TNO, het Verfinstituut TNO, het Kunststoffen en  Rubberinstituut TNO, het Instituut voor Verpakkingen TNO, het Instituut  voor Reinigingstechnieken TNO, het Instituut voor Milieuhygiëne en  Gezondheidstechniek TNO, het Instituut voor Wegtransportmiddelen TNO en  het Centraal Laboratorium TNO.
            
            Het adres van het Zuidpoldercomplex was: Schoemakerstraat 97, Delft.
            
            De tekst is te lezen en te downloaden op de site van eTNOs: klik hier
Bouwheer van de het TNO Zuidpoldercomplex, prof. Daniel Dresden hier op een plaquette, uiteraard met pijp, met daaronder een deel van de maquette.