Oostland Literair

Uitgaven

De uitgaven van Oostland Literair


Maart 2020: 2020, 75 jaar Vrijheid

Op 11 maart verscheen 2020, 75 jaar vrijheid. Hieraan werkten veertien auteurs, onder wie twee gastschrijvers (zie de beschrijving onder auteurs) mee. De bundel is te bestellen bij Uitgeverij Oostland, of online bij de boekwinkels.


Oktober 2018: Vriendschap

Sinds 3 oktober 2018 is Vriendschap te koop, een bundel met verhalen voor kinderen in de basisschoolleeftijd. De opbrengst van dit boek gaat naar een goed doel dat het lezen onder kinderen bevordert. Het eerste exemplaar werd 2 oktober uitgereikt op de Jenaplanschool De Kwakel in Berkel en Rodenrijs.


Februari 2017: Passievol

In februari 2017 verscheen Passievol, een bundel met 9 passionele verhalen. Een deel van de opbrengst van dit boek gaat naar een goed doel: de stichting Pijnackernaren Helpen Armenië. De omslag is ontworpen door Jennefer Zuniga-de Jong en Marguerite de Ruijter. Het boek is onderdeel van de reeks Passieboeken en is uitgegeven door Uitgeverij Oostland.


September 2017: Stil Leven (geen bijdrage geleverd, Espunt)

Deze maand maakten enkele auteurs van Oostland Literair een uitstapje naar een voor het platform geheel nieuw genre: non-fictie. Op verzoek hielden we interviews rond het thema Eenzaamheid en bundelden we die verhalen in een boek om dit thema bespreekbaar te maken. Ook verscheen een kalender met prachtige zwart-witfoto’s. Uitgeverij Oostland.


Maart 2015: Te Gek voor Woorden en Waanzin

In maart 2015 verschenen ter gelegenheid van de Boekenweek 2015 twee uitgaven: Te Gek voor Woorden en Waanzin. De eerste bestaat uit tien korte verhalen van verschillende auteurs en het tweede uit een aantal zeer uiteenlopende gedichten van plaatselijke dichters. Ook staan de drie winnaars van de poëzie-wedstrijd in deze bundel. De bundels zijn uitgegeven bij Uitgeverij Oostland.


November 2015: Dennengeur & Kunstsneeuw

Sinds 21 november 2015 isde bundel Dennengeur & Kunstsneeuw te koop. Hierin staan tien korte verhalen rond het thema kerst en een aantal kerstgedichten van plaatselijke auteurs. De opbrengst van de bundel (tien euro per stuk) gaat naar de Van Oldenbarnevelthoeve in Lansingerland. De bundel wordt uitgegeven bij Uitgeverij Oostland. Wilt u een exemplaar bestellen? Dat kan via onze webwinkel.Meer weten? Lees hier de recensie.


2013: Oostland Literair (verhalenbundel) (geen titel)